NSUJ in D2

Dagens Næringsliv's weekly Friday-magazine D2 wrote about NSUJ and the designer behind the label in an interview that was published in last Fridays issue. What an honour! Read the full text below the picture (norwegian).

Tekst: Tia Karlsen
Publisert: 20.08.2015

Når Ida Nyborg lanserer sin første herrekolleksjon under sitt eget merke No Sleep Until June i august, er det en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Designeren fra Oslo har alltid vært fascinert av herreklær.

– Kanskje er det fordi man er litt mer objektiv, sier Nyborg.
– Å designe klærne er personlig, selvfølgelig, men på en litt annen måte.

Kolleksjonen, titulert «The Beginning», består av skjorter og t-skjorter i miljøvennlige materialer som myk bambus, økologisk bomull og resirkulert bomull og hamp. Nyborg kaller plaggene «high end street wear». De går i retning av det klassiske, men med en løs passform og detaljer litt utenom det vanlige: En overliggende søm, eller en krage med innbrett.

Esmod-utdannede Nyborg har tilbragt to år i Australia, hvor hun, for å utvide motehorisonten litt, studerte visuell design. Merket produseres fortsatt i Brisbane, men målet er å flytte det nærmere Norge.

For Nyborg er det viktig at produksjonen av kolleksjonen «ikke går på bekostning av noe». Hun velger ikke fabrikker som produserer billig for enhver pris, er opptatt av at det er ordnede forhold der plaggene skal lages. Målet er etterhvert å ta i bruk hundre prosent økologiske materialer – syntetiske er det ikke snakk om.

– Vi tar et steg bort fra bruk og kast, det sesongbaserte. Vi har bare nummer på kolleksjonene våre, de heter ikke autumn-/winter-et eller annet, sier Nyborg.

Klærne er utspørrende, men tradisjonsrike, oppsummerer hun:

– Noe du kan gå med år etter år.